VEGAN YAŞAM BİÇİMİ & HAYVAN HAKLARI

5/5 - (1 vote)

Birçok kimse hayvansever olduğunu savunur; fakat yer yer bilinçli yer yer bilinçsizce bu sevgi yiyecek amaçlı tüketilen hayvanları kapsamaz. Hayvansal ürünlerin üretimine dair birçok yanlış bilgi vardır ve genelde hayvanlara uygulanan insanlık dışı işlemlere gözlerimizi kaparız. Hayvan sağlığı, bize tarafsızca sunulduğu durumlarda bile zihnimizin dışına taşıdığımız sorunlardan biridir.

Endüstriyel hayvancılık, gıda üretimi için uygulanan hayvan zulmünün en acı örneklerini göstermektedir. Maalesef yine endüstriyel hayvancılık en rekabetçi fiyatları sunarken en büyük karı elde eden üretim modeli. Haliyle, daha küçük işletmelerin benzer prensipleri uygulamadan ayakta kalması çok zor ve hatta bazı durumlarda imkansız. Büyük ölçekli kurumların yarattığı rekabet ortamı, karı azalttığı için daha insani alternatiflerin gelişmesini çok zorlaştırıyor. Endüstriyel hayvancılık tüyleri ürperten cinsten bir işletme örneği. Sebebi ise tek amacın üretim ve kar olması, üretime dahil olan hayvanların ve işçilerin sağlığının göz ardı edilmesi ve tabi ki sonuç olarak esas meselesinin para olması.

Endüstriyel hayvancılık sektörünün yalnızca bir kısmına bu yazımızda değineceğiz. Bahsedeceklerimiz ise, her gün milyonlarca hayvanın başına gelenlerin hafifletilmiş halleri. Eğer sizi rahatsız ediyorsa, daha derine inmenizi isteriz; çünkü öğrenilecek çok şey var. Belgesel, kitap ve online kaynak tavsiyelerimiz için yazılarımızı takip edebilirsiniz.

Kaynak: https://ilovevegan.com/resources/benefits-of-a-vegan-lifestyle/

Bu içeriği paylaş!
Veganİstasyon

About Veganİstasyon

Veganİstasyon yazar hesabıdır.

View all posts by Veganİstasyon →

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir