PATATES SÜTÜ: ÇEVRE İÇİN EN İYİ BİTKİSEL SÜT SEÇENEĞİ Mİ?

4.7/5 - (3 votes)

Bitki bazlı süt ürünlerinden en bilinenleri yulaf, badem, hindistancevizi ve soya. Hatta bezelye, kenevir ve susamdan yapılan bitki bazlı süt ürünlerini bile raflarda görmek mümkün. Ancak daha az bilinen yeni bir karışım ise patates sütü.

Ürün geliştiriciler bu yeni süt türünün çevre için en iyisi olduğunu duyururken, aynı zamanda bazı ana alerjenlerden arınmış olduğunu ekliyorlar.

Patates Sütü Nedir?

Basitçe, patates sütü patateslerden yapılan bitki sütüdür. Dokusu beyaz ve sütlü olarak adlandırılır ve tadı hafiftir.

İsveçli marka DUG, Lung Üniversitesi’nden Profesör Eva Tornberg’in araştırmasını takiben kısa bir süre önce kreasyonunu piyasaya sürdü. Mevcut ürün yelpazesinde Orijinal, Barista ve Şekersiz seçenekleri bulunuyor.

Süt ürünlerinden önemli ölçüde daha az CO2 üretir ayrıca diğer popüler bitki sütlerinden daha çevre dostu olarak kabul edilir. Markaya göre arazi kullanımı açısından yulaf yetiştirmekten iki kat daha verimli ve badem sütünden 50 kat daha az su gerektirir.

CEO Thomas Olander, The Guardian’a verdiği demeçte, “Hammadde olarak patates kullanma tercihimiz, süper sürdürülebilir bir içeceğe sahip olduğumuz anlamına geliyor” dedi.

Kaynak: https://plantbasednews.org/lifestyle/food/potato-milk-plant-based-dairy-environment/

Bu içeriği paylaş!
Veganİstasyon

About Veganİstasyon

Veganİstasyon yazar hesabıdır.

View all posts by Veganİstasyon →

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir