SÜT ÜRÜNLERİ ENDÜSTRİSİ

5/5 - (1 vote)

Korkunç şartlarda tutulan üretim hayvanların yaşam koşulları, en az kesim için yetiştirilen hayvanlarınki kadar kötü. Yine burada da asıl mesele kar olduğundan, hayvansal ürünler elde etmek için yer ve zamandan kısarak, kar arttırılır.

Süt üretiminin devamlılığı için, inekler tekrar tekrar ve zoraki olarak yapay yollarla döllenir. Doğum sonrasında buzağılar ilk 24-72 saat arasında anneden ayrılır. Hatta her iki hayvan için de bağ arttıkça ayırmak zorlaşacağından, ne kadar erken olursa o kadar iyi kabul edilir. Yavru için üretilen süt insan tüketimi için sağılırken, yavru, süt tozuyla beslenmeye devam eder. Süt ineklerinin yavruları ise cinsiyetine göre farklı amaçlar için kullanılır. Dişi buzağılar 13 aylık olunca süt ineği olarak kullanılmaya başlarken, erkek buzağılar doğum anından 4 aylık olana kadarki herhangi bir sürede et üretimine girer. Et endüstrisi, doğrudan süt endüstrisinin ürünüdür.

Bir ineğin doğal yaşam döngüsü 20 yıla kadar çıkabilirken, birçok süt ineği 3 yaşına kadar öldürülür ve et olarak satılır. Hatta bir süt ineğinin ömrü süt üretebilirliğine bağlıdır. Süt ineklerinin %90’ı, kısırlık, mastit (meme iltihabı), sakatlık ve düşük üretim seviyesi gibi sebeplerden öldürülmektedir.

Kaynak: https://ilovevegan.com/resources/benefits-of-a-vegan-lifestyle/

Bu içeriği paylaş!
Veganİstasyon

About Veganİstasyon

Veganİstasyon yazar hesabıdır.

View all posts by Veganİstasyon →

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir