VEGAN YAŞAM BİÇİMİNİN FAYDALARI

Bu içeriği değerlendir!

Her yıl daha fazla insan bir amaç için vegan olmaya karar veriyor. Veganizmin hayatımızda iyileştireceği birçok alan bulunuyor; sağlığımıza faydaları, çevre baskısında azalma, kaynakların daha verimli kullanımı ve dahası…

Bir kimsenin vegan yaşam biçimini benimsemesi için birçok sebep olabilir. Veganizme geçiş yapmayı düşünen birinin, etik boyutunu ve neden bu yaşam biçimini istediğini ölçüp tartması önemli. Eğer tüm kalbinizle kararınızın arkasındaysanız, yaşam biçiminizdeki böylesi büyük bir değişimi sürdürmek daha kolay olacaktır. Kendinizi mesul tuttuğunuz standartları ve doğru-yanlış seçimine sizi götüren şeyleri düşünün.

Bugün içinde yaşadığımız tüketim toplumunda para ile desteğimizi gösteriyoruz. Satın aldığımız her şey, adeta destek oyu gibi. Ticari bir ürün aldığımızda, paramız, sadece aldığımız ürünü değil; ayrıca bu firmanın çalışmaları ve ilkelerini de desteklemiş oluyor. Bu sebeple; harcadığınız her kuruşun kalpten inandığınız bir şeyi desteklemesi adına bilinçli tüketiciler olmak günümüzde önemli.

Vegan beslenme biçimi, sağlık için en faydalı yöntemlerden biridir. Bitki temelli beslenmede, yeterli miktarda taze meyve ve sebzeler, tam tahıllar, bakliyatlar, kuruyemiş ve çekirdekler muhakkak bulunmalıdır. Vegan beslenme biçimini sağlıklı gıdalardan oluştuğu için de, vitamin, mineral, fitokimyasallar ve lif yönünden zengindir. Dengeli bir vegan beslenme biçimi, yeterli miktarda B1, C ve E vitamini, folik asit, magnezyum ve demir sağlarken; kolesterol ve doymuş yağ oranı oldukça düşük kalmaktadır.

Bitki temelli bir beslenme biçiminin, aşağıdaki hastalıklardan kaynaklanan ölüm oranlarını düşürdüğü düşünülmektedir:

  • Tip 2 diyabet
  • Kalp rahatsızlıkları
  • İskemik kalp hastalıkları
  • Hipertansiyon
  • Felç
  • Obezite
  • Prostat, kolon kanseri gibi kanser türleri

Vegan beslenme biçimi, genç, yaşlı ve hatta emziren annelere kadar herkesin benimseyeceği bir şeyken; belli başlı besin eksikliklerinden kaçınmak için dengeli beslenmeye ekstra özen gösterilmelidir.

Kaynak: https://ilovevegan.com/resources/benefits-of-a-vegan-lifestyle/

Bu içeriği paylaş!
Veganİstasyon

About Veganİstasyon

Veganİstasyon yazar hesabıdır.

View all posts by Veganİstasyon →

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir